Cartoonist

Simek_cartoonistKomieken en cartoonisten zijn de enigen die beseffen dat hun mening om te lachen is. In ons digitale tijdperk, waarin iedereen zich na drie klikken op de mouse een mening kan aanschaffen, is het geweldig belangrijk om onszelf tenminste niet al te serieus te nemen. Want een mening is gevaarlijk speelgoed waarmee je de vrijheid om zeep kunt helpen, als je ermee omgaat zoals kinderen met lucifers. Het is niet dom om geen mening te hebben, het is juist dom om over alles een mening te hebben.

In zijn voorstelling ‘Cartoonist’ verandert Šimeks point of view om de haverklap, gelijk de winter- en de zomercollecties. Gezichtspunten zijn namelijk ook aan modes onderhevig. De voorstelling ‘Cartoonist’ is een paskamer van het gedachtengoed van de moderne mens.

Šimek is sinds 1978 cartoonist in de kantlijn van zijn bestaan, want hij heeft er nooit een punt van gemaakt. Onder het pseudoniem AnoNe (Ja/Nee in het Tsjechisch) begon hij te tekenen in de NRC, en hij doet dat nog altijd voor De Groene Amsterdammer.

“Routine is de doodsteek voor creativiteit.”
Martin Šimek

Boeking: Kaptein Producties

Schermafbeelding 2014-09-14 om 14.51.09
Theateragenda
17 maart – Hilversum, Kleintje Kunst
met Cor Bakker – tickets

 

21 maart – Winschoten, De Klinker
met Charles Groenhuijsen – tickets

 

30 maart – Almelo, Hof88
met Kristel Zweers – tickets

 

2 april – Hoorn, Het Park
gast tbc – tickets

4 april – Emmeloord, Het Voorhys
met Harry Sacksioni – tickets 
Cartoons van Anone